Nudging Store
Workplace Nudging
Gedragsverandering in de werkomgeving

Nudging Academy

Het is leuk om met Workplace Nudging aan de slag te gaan. En met de juiste kennis en ervaring kan je dat zelf. Via onze Nudge Academy willen wij meer mensen enthousiasmeren voor Workplace Nudging en opleiden tot Workplace Nudger. Ontdek de mogelijkheden en zie wat het beste bij jou past. Let’s go nudge!

Cursus

Een makkelijke en leuke manier om kennis te maken met Workplace Nudging is onze cursus ‘Let’s go nudge!’ Een leuke en inspirerende cursus (al zeggen we het zelf) waarin je als deelnemer wordt uitgedaagd om zelf met Workplace Nudging aan de slag te gaan. Je kunt individueel deelnemen aan de cursus, maar het is wellicht wel zo leuk om samen met één of enkele collega’s te komen en aan jullie eigen casus te werken.

Klik hier voor meer informatie over cursusdata, het programma en de kosten.

De cursus vindt plaats bij ons op de Caballero Fabriek. Per cursus kunnen maximaal 8 personen deelnemen zodat wij voldoende aandacht kunnen geven aan alle vragen en cases. Dus schrijf op tijd in!

Geïnteresseerd in een cursus op maat of in company? Dat kan. Neem contact op via office@workwire.nl.

Leergang

Wil je samen met jouw team aan de slag met Workplace Nudging? Zelf nudges ontwikkelen, implementeren en onderhouden? Dan kan door de leergang Workplace Nudging te volgen. Het trainingsprogramma bestaat uit meerdere dagdelen waarin deelnemers worden opgeleid tot Workplace Nudger. Met de belofte dat je na het volgen van de leergang zelfstandig met de methodiek aan de slag kan.

Klik hier voor meer informatie over de data, het programma en de kosten.

De leergang kan als in company opleiding. De opleiding is uitermate geschikt voor medewerkers Communicatie, Huisvesting, Facility Management, Human Resources en medewerkers die een rol hebben als verandermanager binnen een organisatie.

Wil je meer informatie over de leergang?
Neem dan contact op via office@workwire.nl of bel 06 – 55 91 55 08.

Aanbevolen boeken

Om het concept van Workplace Nudging te bedenken en uit te werken tot een werkend instrument, hebben adviseurs van WorkWire stapels boeken en tijdschriften over het fenomeen ‘nudging’ bestudeerd. Soms tot in de late uurtjes. Een aantal boeken zijn absoluut aan te bevelen! En dat doen we dan ook. Hierbij een aantal boeken die onze Nudger Pauline van Raaij van harte aanbeveelt.

Nudge

Richard Thaler & Cas Sunstein

Wanneer je iets over Nudging wil weten is dit HET boek om mee te starten. Thaler en Sunstein zijn erin geslaagd om ‘nudge’ als fenomeen te lanceren.

Het boek geeft inkijk in de theorie, maar werkt ook met veel voorbeelden, waardoor het makkelijk weg leest.

Thinking fast and slow

Daniel Kahneman

Daniel Kaheman heeft als eerst de splitsing gemaakt tussen ons rationeel en automatisch denken. Nudging is vervolgens opgezet om in te spelen op onze automatische piloot. Thinking fast and slow geeft aan de hand van voorbeelden en testjes inkijk in onze beslissingen.

Start with why

Simon Sinek

Simon Sinek is na zijn TED talk over the Golden Circle niet meer weg te denken uit de marketing wereld. Zijn idee? Wees inspirerend en ken jouw organisatiedoel. Hoe krijg je medewerkers mee in de voorgestelde verandering? The Golden Circle.

Find your why

David Mead & Peter Docker

Na het succes van Start with Why kon een actief doe boek niet uitblijven. David Mead en Peter Docker hebben het gedachtegoed van Start with Why omgezet naar een zelfhulpboek. Waar iedereen, individu of organisatie, op zoek kan gaan naar de eigen WHY.

 

Maatwerk

Zin om met Workplace Nudging aan de slag te gaan, maar zoek je iets anders dan onze cursus of leergang?

Dat kan. Wij leveren ook maatwerkoplossingen, zoals:

  • In company inspiratiesessies (bijvoorbeeld tijdens een kennisevent met klanten en relaties)
  • In company cursussen
  • In company leergang
  • Presentaties en inspiratiesessies (Bijvoorbeeld bij een Event, Congres)

In company activiteiten bieden een aantal voordelen. Zo kies je zelf het soort activiteit. Wil je bijvoorbeeld dat de deelnemers bekend raken met het principe van Workplace Nudging of wil je dat ze in staat zijn zelf Nudges te ontwikkelen? Daarnaast bepaal je zelf wie de deelnemers zijn. Denk aan medewerkers, klanten en zakelijke relaties. En tot slot biedt een in company activiteit de mogelijkheid om een eigen casus in te brengen waarmee de deelnemers aan de slag gaan. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op via office@workwire.nl